Annons
Nyheter

Rubensson om förbudet kring CL-hymnen: Sjukt

När Göteborg i år kliver in i Champions League blir det utan den klassiska hymnen före avspark. Enligt Uefa är den endast till för herrarnas turnering. - Vi förstår inte. . . Det är en bandspelare - tryck på play, säger landslagsmittfältaren Elin Rubensson.(TT)
Publicerad 1 april 2019

I förra veckan gick representanter från den norska klubben Lilleström ut och berättade att man förbjudits att spela Champions League-hymnen inför sin kvartsfinal mot Barcelona. Uefa förklarar förbudet med att damturneringen har en egen hymn, och att det är den som ska spelas.

Men den svenska landslagsspelaren Elin Rubensson är kritisk till att den så klassiska hymnen, starkt förknippad med den stora turneringen, endast är för herrarna.

””
Annons

Enkel sak att jobba för

TT: Hade det tillfört något att få gå in till den när ni ska spela Champions League i år?

””

På frågan om vad det säger om Uefa skakar Rubensson mest bara på huvudet. Hon menar också att de stora publikframgångar som ses runt om i Europa på damsidan just nu måste göra att sådana aktörer som Uefa förstår att damfotbollen är på frammarsch - ordentligt

Publikrekord mot Tyskland

I Sverige är lördagens match mot Tyskland på Friends arena kanske det tydligaste exemplet på det ökade publikintresset. 28 000 biljetter är sålda, vilket är nytt publikrekord för damlandslaget.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons