Rysk seger - till slut

Ryssland har knappast fått någon lysande start på ishockey-VM på hemmaplan. Det blev förlust mot Tjeckien i premiären. Mot Kazakstan blev det förvisso seger med 6-4 och tre poäng, men det satt långt inne.(TT)
Publicerad 8 maj 2016

Kazakerna, som på lördagen besegrade Schweiz på straffar, höll jämna steg med hemmanationen genom en målrik förstaperiod som slutade 3-3. Då klev Anton Belov fram och tryckte in 4-3 till Ryssland i den andra perioden. Kazakstan kvitterade dock direkt i inledningen av den tredje, genom Maxim Semjonov i spel fem mot fyra. Men Belov såg till att åter sätta Ryssland i förarsätet med sitt andra mål för dagen, fyra minuter in i tredje perioden.

Roman Lijubimov satte sedan 6-4 till Ryssland i numerärt överläge när drygt elva minuter återstod, vilket sedermera blev slutresultatet.

Även Norge tog första segern i VM, efter den inledande förlusten mot Danmark. Norrmännen besegrade Schweiz med 4-3 efter förlängning. Andreas Martinsen gjorde det avgörande målet.