Annons
Nyheter

Rysk skidorienterare fast för dopning

Den ryska skidorienteraren Polina Frolova har testat positivt för den förbjudna substansen meldonium och stängs av i fyra år, meddelar Internationella orienteringsförbundet. Dessutom stryks flera av hennes resultat.(TT)
Publicerad 1 juni 2017

"Jag har nog tänkt att vi är ganska förskonade från dopning, men det finns väl alltid folk som inte vill spela rent", säger den svenska orienteraren Ulrik Nordberg, som nu får EM-guld i mixedstafett.

Flera av Frolovas resultat stryks. Bland annat hennes guldmedalj, tre silver och ett brons från VM i mars tidigare i år, mästerskapet där ryskan flera gånger besegrades av svenskan Tove Alexandersson som tog tre guld.

Annons

"Det är givetvis väldigt tråkigt och förvånande när någon åker fast för dopning, det är inget jag på förhand misstänker någon för", säger Tove Alexandersson i ett pressmeddelande.

Provet som innehöll meldonium lämnades vid EM den 8 februari. Även hennes medaljer från det mästerskapet, två guld, stryks. Det innebär i sin tur att det svenska mixedstafettlaget med Ulrik Nordberg och Frida Sandberg, som slutade tvåa, nu får EM-guld i stället samtidigt som de svenska damerna med Frida Sandberg, Magdalena Olsson och Tove Alexandersson avancerar från tredje till andra plats i stafetten.

"Det är bra att fuskarna åker dit, men helst hade jag ju sett att vi fått behålla vårt silver och att sporten var dopningsfri", säger Ulrik Nordberg.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons