Annons
Nyheter

Sagan får upprättelse: Armbågen "oavsiktlig"

Stjärncyklisten Peter Sagan har fått viss upprättelse efter att han i somras diskades i Tour de France, rapporterar cyclingnews. com. 27-åringen uteslöts av tävlingsjuryn efter att hans armbåge fällt konkurrenten Mark Cavendish i en spurt.(TT)
Publicerad 5 december 2017

Stjärncyklisten Peter Sagan har fått viss upprättelse efter att han i somras diskades i Tour de France, rapporterar cyclingnews.com.

27-åringen uteslöts av tävlingsjuryn efter att hans armbåge fällt konkurrenten Mark Cavendish i en spurt. Åsikterna gick isär i cykelvärlden huruvida Sagan borde ha straffats och slovaken överklagade till Idrottens skiljedomstol (Cas) för ett expressbeslut men fick nobben.

Annons

När Cas nu, flera månader senare, skulle ta upp fallet fanns inte Sagan på plats. Cyklisten har tillsammans med Internationella cykelförbundet (UCI) beslutat att inte vidta rättsliga åtgärder för att i stället "utveckla sporten".

Efter att UCI fått ta del av nytt videomaterial, som tävlingsjuryn inte hade tillgång till när beslutet togs, konstateras att "kraschen var en olycklig och oavsiktlig tävlingsincident och att tävlingsjuryn tog sitt beslut efter bästa möjliga omdöme".

För att undvika liknande fall i framtiden kommer UCI:s tävlingsjury få stöd av en videoexpert.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons