Annons
Nyheter

Cas sa nej till Sagans överklagan

Efter uteslutningen ur Tour de France vädjade Peter Sagans stall till Cas, idrottens skiljedomstol, om att de skulle titta på händelsen - i hopp om att cyklisten ska få komma tillbaka till touren. Men Cas avslår stallets överklagan.(TT)
Publicerad 6 juli 2017

Den slovakiske världsmästaren Peter Sagan kastades ut ur Tour de France efter att tävlingsledningen ansett att det var han som låg bakom en allvarlig krasch under den fjärde etappen.

Bora-Hansgrohe, Sagans stall, lämnade in en protest som avslogs - men gav inte upp där. Stallet bad idrottens skiljedomstol, Cas, att titta på fallet. Det hjälpte dock inte, Cas valde att avslå begäran.

Annons

I kraschen satte Peter Sagan ut en armbåge som gjorde att britten Mark Cavendish brakade in i staketet så allvarligt att han tvingades bryta touren. Men åsikterna om huruvida Sagans gjort något fel eller inte har gått isär bland experter och cyklister.

Bland annat skrev den svenska cyklisten Emma Johansson på Twitter: "inte enig i deras beslut. Touren utan Sagan blir inte densamma."

TT

Annons
Annons
Annons
Annons