Annons
Nyheter

Sagnias största oro är värmen

Efter den lyckade innesäsongen har skador stört Khaddi Sagnias längdhopparsommar. Men det största orosmomentet inför EM är värmen i Berlin. - Jag hatar värmen, säger hon. Inför torsdagens kval, med temperatur uppemot 30 grader, ska hon ladda med keps, ispåsar och handdukar.(TT)
Publicerad 8 augusti 2018

Inför torsdagens kval, med temperatur uppemot 30 grader, ska hon ladda med keps, ispåsar och handdukar.

””
””

Sagnia var på väg tillbaka efter flera år med skadeproblem och fick efter bra höstträning en mycket bra innesäsong där hon satte svenskt rekord. Men direkt efter inne-VM, där hon kom sexa, kom problemen tillbaka.

””
Annons

Valde att träna

I Diamond League-galan i Stockholm i juni stukade hon foten. Därefter bestämde hon sig för att stryka tävlingar och i stället bara träna.

””

Sagnia startade säsongen i slutet av juni och säkrade EM-kvalgränsen direkt med 6,58. Hon har gjort ytterligare två tävlingar men inte hoppat längre.

””

Kvalgränsen är satt till 6,67.

””

Vill göra som Tornéus

Michel Tornéus kom till EM med bara tre tävlingar i kroppen, och behövde sedan bara ett enda hopp för att säkra finalplats. Något för Khaddi Sagnia att ta efter?

””

2015 kom Sagnia sjua på VM och kom fyra på U23-EM. Och året därpå kom hon sexa på EM. Därefter har problem med knät, från 2012 års korsbandsskada, hindrat henne från att göra toppresultat.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons