Annons
Nyheter

Samuelsson ligger fyra i tiokampen

Personligt rekord i höjd och säsongsbästa på 400 meter. Efter det har Fredrik Samuelsson medaljkänning i EM-tiokampen. - Det är många grenar kvar i morgon, säger Samuelsson till SVT. Fredrik Samuelsson är fyra och har medaljkänning i tiokampen i EM i Berlin.(TT)
Publicerad 7 augusti 2018

Fredrik Samuelsson är fyra och har medaljkänning i tiokampen i EM i Berlin. Ett personligt rekord med en centimeter i höjd med 2,08 gjorde att han låg trea inför avslutande 400 meter. Där blev det säsongsbästa 49,60 och därmed ligger han fyra inför andra dagen.

””
””

Bra i häck

Annons

Fredriks tränare och pappa, Janne Samuelsson, tyckte första dagen var godkänd efter att Fredrik inledningsvis noterat 11,04 på 100 meter, 7,52 i längd och 13,99 i kula.

””
””
””

Britten Tim Duckworth, som imponerade med 2,17 i höjd, leder på 4 380 poäng, tysken Arthur Abele har 4 285, trean Martin Roe, Norge, står på 4 282 och Samuelsson har 4 231 poäng.

Magproblem

Den andre svensken, Marcus Nilsson, fick problem med magen under måndagen och märkte av att han hade svårt att äta.

””
””

Redan i längdhoppet försvann storfavoriten Kevin Mayer, Frankrike, som inte fick till något godkänt hopp. Världsmästaren ville satsa mot världsrekordet och satte personligt rekord på 100 meter men bröt efter längdhoppet.

””

Noterbart är att ingen av de tre fransmännen fick till ett godkänt längdhopp men de två övriga valde att fortsätta.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons