Annons
Nyheter

VM-succén ska stärka Lindelöfs United-aktier

Petad och hårt kritiserad. Victor Nilsson Lindelöfs första säsong i Manchester United var ingen fullträff. Men efter VM-succén kan mittbacken vädra morgonluft. - Han aktier har stärkts, säger expertkommentatorn Pontus Kåmark inför Premier League-premiären.(TT)
Publicerad 9 augusti 2018

När Victor Nilsson Lindelöf förra sommaren skrev på för Manchester United blev han den engelska storklubbens dyraste försvarsvärvning genom tiderna. Supportrarna hoppades att den unge svensken skulle vara en färdig världsstjärna redo att leda lagets backlinje - men ganska snabbt visade det sig att så inte var fallet.

Nilsson Lindelöf var under långa stunder under debutsäsongen i Premier League både petad och ifrågasatt, och till slut erkände tränaren José Mourinho att den blågule talangen inte riktigt var redo.

Annons

Nu ska läget vara annorlunda. Och det mycket tack vare ett minst sagt lyckat VM-slutspel.

Ska ta för sig mer

Expertkommentatorn Pontus Kåmark tror att Nilsson Lindelöfs succémästerskap i Ryssland, där han var en av Sveriges bästa spelare, gör att hans position i Manchester United har stärkts.

””

Nilsson Lindelöf har gjort sig känd som en spelande mittback, med bra passningsfötter. Något Kåmark hoppas att han ska visa mer av i United under den kommande säsongen.

””

Under i stort sett hela sommaren har Manchester Uniteds tränare José Mourinho velat värva ytterligare en mittback till truppen. Men någon förstärkning ser inte ut att komma och det kan öppna för en större roll för Nilsson Lindelöf i höst.

””

Manchester United inleder ligasäsongen mot Leicester på fredag.

””

Tror på Sema

I höst är Victor Nilsson Lindelöf inte den enda svenska spelaren Premier League-älskare måste hålla under uppsikt. I Watford finns yttern Ken Sema och målvakten Pontus Dahlberg.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons