Annons
Nyheter

Saudiarabien bad om ursäkt

Saudiarabiens fotbollförbund bad på fredagen om ursäkt för att landets landslag inte fullt ut respekterade den tysta minut som hölls i samband med torsdagens VM-kvalmatch i Adelaide mellan Australien och Saudiarabien.(TT)
Publicerad 9 juni 2017

Saudiarabiens fotbollförbund bad på fredagen om ursäkt för att landets landslag inte fullt ut respekterade den tysta minut som hölls i samband med torsdagens VM-kvalmatch i Adelaide mellan Australien och Saudiarabien.

Den tysta minuten var för offren i lördagens terroristattack i London där bland annat två australiska medborgare dog. Båda lagen hade godkänt den tysta minuten men eftersom en tyst minut inte finns i saudisk kultur, skulle det saudiska laget ställa sig vid sidan av planen i respekt för värdlandets tradition. När det australiska laget ställde upp vid mittcirkeln så fortsatte dock alla saudisk spelare utom en att under tystnad värma upp ute på planen.

Annons

Reaktionen på olika sociala medier blev stark och det saudiska förbundet bad "djupt och oreserverat" om ursäkt för att lagets spelare inte respekterade den tysta minuten på rätt sätt.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons