Annons
Nyheter

Kalla knäckte ännu en norsk stjärna

Först Marit Bjørgen. Nu Heidi Weng. Charlotte Kalla fortsätter att utklassa de norska skidstjärnorna i världscupen. - Vi har lite att jobba på, säger Weng. - Jag har en jättego' och varm känsla i magen, säger Kalla. Charlotte Kalla lyser av självförtroende.(TT)
Publicerad 3 december 2017

Charlotte Kalla lyser av självförtroende. Ändå vägrar hon trots den succéartade säsongsstarten se sig som den stora favoriten inför OS i Pyeongchang.

””

Hon har visserligen rätt i sak: i Ruka blev hon tvåa på den klassiska milen och vann den efterföljande jaktstarten utan att ha den snabbaste åktiden.

Annons

Strålande vinterväder

Men ingen distansåkare har imponerat lika mycket som Kalla. I söndagens skiathlon i Lillehammers bländande vintersol var det inget snack om vem som var bäst.

Norges Heidi Weng var den enda som hängde med länge, men i den sista stigningen gick Kalla på knock. Det var i princip en repris på förra söndagens ryck, då Marit Bjørgen fick se sig slagen på ett liknande sätt.

Och det spelade ingen roll att Heidi Weng var helt säker på att Kalla skulle göra rycket precis där. Efteråt var det bara att rycka på axlarna och konstatera:

””
””

Bra vibbar

Försprånget växte i ett nafs till tolv sekunder och loppet var avgjort. När Charlotte Kalla får frågan om hon någonsin har varit så här bra så här tidigt på säsongen kommer hon bara på ett tillfälle. Och det bådar gott inför OS.

””

Något som också ger positiva vibbar inför februari är att Kalla dominerade så stort i det enda skiathlonloppet före OS.

””

Segermarginalen i mål var hela 20 sekunder till Weng på andraplats. Ytterligare en norska, Ragnhild Haga, var trea, 43 sekunder efter Kalla.

Tungt för Bjørgen

Marit Bjørgen missade något oväntat pallen med tio sekunder och slutade på fjärde plats.

””
Annons

Stina Nilsson blev näst bästa svenska på 18:e plats, en minut och 15 sekunder efter Kalla.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons