Annons
Nyheter

Seger missar ny VM-kvalmatch: "Inte spelbar"

Ingen Caroline Seger mot Ukraina. Vadskadan håller mittfältsmotorn fortsatt borta från spel. "Det medicinska utlåtandet är att hon inte är spelbar på tisdag", säger förbundskapten Peter Gerhardsson.(TT)
Publicerad 9 juni 2018

33-åringen missade torsdagens hemmamöte med Kroatien (4-0) på grund av vadskadan som alltså håller Rosengårdspelaren borta från spel ett tag till.

"Rehabiliteringen under veckan har gått bra och Caroline har tagit steg framåt. Men tiden fram till tisdag ger oss inte den säkerhetsmarginal som krävs för att hon ska bli hundraprocentigt matchklar och kunna prestera på bästa nivå, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi i ett uttalande på Svenska fotbollförbundets webbplats.

Annons

Efter ett ömsesidigt beslut mellan Seger och landslagets ledarstab kom parterna överens om att hon ska avstå spel.

"Det är jättetråkigt så klart men jag känner att det är för få dagar att spela på. Rehabiliteringen har känts bra och gått framåt men tyvärr är det för få dagar kvar till matchen på tisdag, det är inte tillräckligt med tid kvar för att jag ska vara redo att spela hundraprocentigt", säger Caroline Seger.

Hon kommer att stanna kvar VM-kvalsamlingen ut och bedriva sin fortsatta rehabilitering tillsammans med landslagets medicinska team.

Om en vecka spelar hennes klubblag Rosengård en tidig seriefinal i damallsvenskan mot uppstickaren Piteå på bortaplan, frågan är om hon hinner tillfriskna tills dess

TT

Annons
Annons
Annons
Annons