Annons
Nyheter

Sema: "De kallade mig en maskin"

Några obligatoriska fystester. Det var allt Ken Sema behövde för att sätta avtryck i Premier League-laget Watford. - De kallade mig en maskin, säger han till TT inför lördagens ligapremiär mot Brighton. - "Du är ny i laget, du kommer från Sverige". Då kände man liksom: Premier League. Stort.(TT)
Publicerad 10 augusti 2018
””

Det fanns funderingar, kanske rent av lite tvivel, hos den vanligtvis självsäkre Ken Sema, 24, när han tillsammans med sina nya lagkamrater i Watford anlände för de obligatoriska fystesterna efter sommaruppehållet.

Eller nej, tvivel var fel ord.

””
Annons

Det skulle visa sig att han inte ens behövde vara fundersam. Redan första dagen bjöd nyförvärvet från Östersund och allsvenskan på ett styrkebesked i sin nya omgivning.

Bokstavligt talat.

””

TT: Hur reagerade lagkamraterna?

””

En besannad dröm

Ken Sema vet redan hur det är att möta Premier League-lag. När Östersund åkte till London för Europa League-returmöte med Arsenal i vintras så gav Ken Sema Arsenalbacken Hector Bellerin rejält med huvudbry.

Mindre än ett halvår senare värvades mittfältaren till Watford.

””

I ligapremiären, hemma på Vicarage Road på lördag, ställs Watford mot Brighton. Inte det namnkunnigaste motståndet, men likväl lever han just nu den proffsdröm han haft sedan han var en liten knatte i Sylvia och Norrköping. Må så vara att han fortfarande bor på hotell i väntan på det hus han ska få en bit utanför staden.

Mycket speltid

På lördag kommer dessutom mamma Kiadila vara på plats. Precis som hon alltid varit.

””

TT: Har de besökt dig än?

””
Annons

Sett till försäsongen kan de mycket väl få se honom Premier League-debutera.

I samtliga försäsongsmatcher har det blivit minst en halvleks spel för Sema. I genrepet mot italienska Sampdoria blev det 90 minuter.

””

TT: Hade du förväntat dig så pass mycket speltid direkt?

””

Hemligt mål

Fem planer med perfekt klippt gräs. Sjukgymnaster och massörer i flertal. Den nya träningsvardagen har imponerat på nyförvärvet.

””

TT: Har du något mål med säsongen?

””

TT: Men det finns ett specifikt mål?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons