Annons
Nyheter

Sex meter och svenska Duplantis utmaningar

Fjolårets framgångar kom så överraskande att formtoppen kom för tidigt. I år siktar stavhopparstjärnan Armand Duplantis på EM-medalj. - Och går det enligt plan blir det sex meter, säger han. På söndag inleder han Europa-säsongen med Diamond League-galan i Stockholm.(TT)
Publicerad 8 juni 2018

På söndag inleder han Europa-säsongen med Diamond League-galan i Stockholm. Den 18-årige svenskamerikanen från Louisiana har tränat hårt inför resan till Stockholm - på det svenska språket.

””

Och så bjuder han på en fras på svenska om tävlingen:

””
Annons

Han ser fram emot att tävla på sin svenska hemmaplan.

””

Vill vinna JVM

"Mondo" Duplantis har redan under våren visat bra form. Två gånger har han förbättrat sitt personbästa, tillika svenska rekord och juniorvärldsrekord, från 5,90 meter till först 5,92 och sedan 5,93. Målet för säsongen är högt ställt.

””

Det är först i juli som formtoppen ska komma, först till junior-VM i Tammerfors och några veckor därefter till EM i Berlin.

””
””

Besviken i VM

I fjol kom formtoppen redan under vintersäsongen, då han hoppade 5,90, 20 centimeter över VM-kvalgränsen. Till VM i augusti fanns inte krafterna kvar: han slutade besviken nia i London på 5,65.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons