Annons
Nyheter

Simsystrarna redo för genombrott

Både Louise och Sophie Hansson har tagit individuell mästerskapsmedalj i kortbana. Är det dags för simsystrarna från Helsingborg att slå till i långbana också? - Går man till final så kan allt hända, säger storasyster Louise, 21 år, inför EM-starten.(TT)
Publicerad 2 augusti 2018

Som vanligt är det superstjärnan Sarah Sjöström som bär upp det svenska simlandslaget när det vankas mästerskap.

I EM i Glasgow finns det dock tomrum bakom henne att fylla.

Annons

Världs- och Europamästarinnan i bröstsim, Jennie Johansson, slutade i vintras och Michelle Coleman, OS-finalist och EM-medaljör i frisim och viktig lagkappssimmare, är borta på grund av axelskada.

Det är där systrarna Hansson kommer in i bilden. De är två av dem som har potentialen att ta nästa kliv, fylla tomrummet och se till att Sjöström inte blir den enda som fixar blågula medaljer i ett regnigt, kallt och höstlikt Glasgow.

Louise Hansson har varit med och fixat sex mästerskapsmedaljer i lagkapp på lång bana - men individuellt väntar hon på genombrottet. I kortbana tog hon ett EM-brons på 200 meter medley 2015.

"Jättetaggad"

Hon simmar fyra grenar individuellt och bästa chansen kommer på 100 meter fjäril - där Sjöström är storfavorit - som börjar på fredagen. Hansson har sjunde bästa tid i Europa i år med 58,08, vilket också är hennes personliga rekord.

””

Lillasyster Sophie, som fyllde 20 på torsdagen, simmar alla tre bröstsimsdistanser och är högst rankad på 50 meter där hon tog EM-brons i kortbana i december. Hon är nia i Europa i år på 31,02, men hennes två år gamla personliga rekord ligger på 30,90.

Sophie Hanssons utveckling de senaste två åren har försvårats av ryggproblem.

””

Simning i blodet

Systrarna kommer från en riktig simfamilj. Pappa Lars-Olof är tränare, lillebror Gustaf, 17, simmar också med ryggsim som specialitet. Mamma Ulrika är den enda som inte simmat.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons