Annons
Nyheter

Tredje guldet - men skada kan stoppa Sjöström

Sarah Sjöström fixade först hattrick i EM-guld - och satte sig sedan i förarsätet för ett unikt fjärde guld i sim-EM. Men en tumskada gör att hennes start i finalen på 50 meter fjäril är osäker. Under torsdagen ska hennes vänstra tumme röntgas för att se om något är brutet.(TT)
Publicerad 8 augusti 2018

Det var i målgången i guldloppet på 100 meter frisim som hon skadade sig.

Landslagsledningen har bestämt att Sjöström ska stå över försöken i lagkappen 4x100 meter medley på torsdagsmorgonen för att i stället göra en utredning av skadan. Landslagsläkaren René Tour sade:

””
Annons

Om det är en stukning är det smärtan som avgör om Sjöström kan simma

Sjöström hade ont efter semifinalen i fjäril och på frågan om hon var orolig, sade hon:

””

Kan skriva historia

Sjöström har chansen att vinna fyra individuella EM-guld. I så fall skriver hon svensk simhistoria då ingen har klarat det tidigare. Therese Alshammar vann fyra guld i EM 2000, men två av dem kom i lagkapper.

Det blev en dramatisk eftermiddag i Tollcross international swimming centre.

Inte bara på grund av tumskadan.

På 100 meter fritt var Sjöström nära att tappa segern i slutet. Hennes 52,93 var drygt 1,2 sekunder över sitt egna världsrekord och tvåan Femke Heemskerk, Nederländerna, var bara tre tiondelar bakom.

””

"EM ska vara lätt"

””

Det var tredje gången i rad Sjöström vann distansen på EM.

Super-Sarah slapp värsta konkurrenten Pernille Blume som ju brände sin finalchans i semifinalen när hon jagade världsrekordet på halva distansen.

Annons

I semifinalen på 50 meter fjäril, som gick en knapp halvtimme efter guldloppet, blev det naturligtvis också en sämre tid efter tumincidenten.

Hon simmade fyra tiondelar långsammare än i försöken på 25,51 - men var ändå 17 hundradelar före tvåan Melanie Henique, Frankrike.

Louise Hansson missade finalen med 32 hundradelar. Hennes 26,54 räckte till en 13:e plats.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons