Annons
Nyheter

Sjöström jagar guldet hon saknar

Har man vunnit allt i ett simsätt får man försöka hitta motivationen i ett annat. Världens bästa fjärilsimmare Sarah Sjöström är redan på god väg att bli världsbäst också i frisim. - Jag vill bara ta ännu fler medaljer, säger hon till TT inför sommarens VM.(TT)
Publicerad 7 juni 2017

Efter OS i Rio förra året, där Sarah Sjöström tog en medalj av varje valör, gav hon sig själv långledigt för att "resa och bara leva livet".

””

VM-guldet som fattas

Annons

OS innebar en rejäl urladdning och var på ett sätt slutet på en resa för Sjöström. Men att hon till slut nådde målet, att ta ett OS-guld, har inte påverkat motivationen, försäkrar hon.

””

Hon har tagit runt 50 mästerskapsmedaljer, slagit flera världsrekord, tilldelats Jerringpriset två gånger och bragdguldet en gång. Finns det något som Sarah Sjöström saknar?

Världsetta gånger fyra

Ja, hon har faktiskt aldrig tagit ett VM-guld i frisim, i lång bana.

””

Och inför VM i Budapest 23-30 juli, årets stora mål, är ett frisimsguld en allt annat än långsökt tanke. Sjöström är just nu världsetta på alla sina tänkta VM-distanser - 50 meter frisim, 100 meter frisim, 50 meter fjärilsim och 100 meter fjärilsim - och framför allt frisimmet har sett oförskämt bra ut.

””

Ny tränare

Med nya huvudtränaren Johan Wallberg vid sin sida har hon ändrat sin fristilsteknik en hel del. Från korta, böjda armtag till långa, raka.

””

Sarah Sjöström laddar upp inför VM med Mare Nostrum-serien i juni (Monaco, Barcelona och Canet-en-Roussillon) och SM i Borås 30 juni-4 juli. Efter VM väntar också EM i Köpenhamn i december. Längre än så tänker inte Sarah Sjöström.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons