Annons
Nyheter

Nytt guld men Sjöström långt ifrån rekord

Hon fortsätter att rada upp triumfer. I finalen på 50 meter fjäril tog Sarah Sjöström sitt femte SM-tecken på fem starter när hon defilerade hem favoritdistansen. Överlägsen är bara förnamnet. Segertiden 25,15 var nästan en och en halv sekund före tvåan Louise Hansson (26,61).(TT)
Publicerad 3 juli 2017

Överlägsen är bara förnamnet. Segertiden 25,15 var nästan en och en halv sekund före tvåan Louise Hansson (26,61). Ändå är Hansson en svensk VM-simmare. Och det fanns mer att ta.

””

En tid ingen annan simmare i världen matchat.

Annons

Inte förvånad

Men den 23-åriga världsstjärnan hade inte väntat sig att hon skulle komma i närheten av sitt världsrekordlopp från 2014.

Sjöström var långt ifrån tiden 24,43, det nuvarande världsrekordet på distansen som hon noterade just i bassängen i Borås.

””

Bakom henne kämpade Louise Hansson, tvåa, igen.

””
””

Förlorade lagkappen

Bland ljuspunkterna under dagen vid sidan om Sarah Sjöström fanns Jennie Johansson. På 100 meter bröstsim slog hon till med 1.06,62.

””

Det snabbaste loppet gjorde hon i april när hon slog svenskt rekord med 1.06,30.

””

Sarah Sjöström gick även i bassängen för sin klubb Södertörn i medleylagkappen 4x100 meter, men då blev det ingen medalj.

Trots en topptid på fjärilssträckan med 55,96 kom laget på femte plats. Segrade gjorde Helsingborg - med Louise Hansson på fjärilssträckan.

Under tisdagen simmar Sarah Sjöström sitt sista lopp under SM-veckan, 100 meter fritt med försök på förmiddagspasset och final på eftermiddagen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons