Annons
Nyheter

Sjöström försökstvåa: "Var som en val"

Tillbaka i EM-bassängen efter gulddubbeln i lördags och sedan två dagars vila. Då var Sarah Sjöström missnöjd, trots näst snabbaste tid i försöken på 100 meter fritt: - Det var tungt som tusan. Jag var som en val i vattnet. Få idrottare kan lämna så målande beskrivningar som Sjöström.(TT)
Publicerad 7 augusti 2018

Få idrottare kan lämna så målande beskrivningar som Sjöström. Och när det kommer till självkritik kan världens bästa kvinnliga simmare vara skoningslös mot sig själv.

Så var det efter försöken på 100 meter fritt. Då vann hon ändå enkelt sitt försöksheat på 53,45 och hade bara danskan Pernille Blume, tvåa efter Sjöström på 50 meter fritt, före sig sammanlagt. Danskan hade 52,97.

””
Annons

Inte orolig

Men orolig? Nej, det är det minsta Sjöström är.

””

Sjöström berättade att första 50 meterna kändes bra, men att andra halvan av loppet lämnade mer att önska.

””

Efter supersvenskans prestation med två vunna EM-guld inom loppet av en timme i lördags på 100 meter fjäril och 50 meter fritt har hon chansen att plocka hem fyra individuella titlar, då även 50 meter fjäril återstår.

På VM i fjol var hon nära, men föll just på 100 meter fritt där det blev silver.

Konkurrent strök sig

En av svenskans vassaste konkurrenter, nederländskan Ranomi Kromowidjojo, strök sig från 100 meter fritt för att spara sig till fjärilen som startar i morgon.

Sjöström har kopplat av under de lediga dagarna i Glasgow med inomhusaktiviteter. Det skotska "sommarvädret" (regn och kyla) inbjuder gärna till det.

””

En besviken Louise Hansson missade avancemang och hennes 55,81 - dryga sekunden över personliga rekordet - räckte bara till 25:e plats.

Däremot gick Johannes Skagius vidare på 50 meter bröstsim med nionde tid efter att ha noterat årsbästa med nästan sex tiondelar, 27,27.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons