Annons
Nyheter

Sjöström överlägsen i Monaco

Sarah Sjöström fortsätter att visa storform inför sommarens VM. Hon var helt överlägsen på söndagens tre distanser och simmade på tider som hade räckt till två OS-guld i fjol - i frisim. Att Sarah Sjöström dominerar i fjärilssim är vi vana vid.(TT)
Publicerad 11 juni 2017

Att Sarah Sjöström dominerar i fjärilssim är vi vana vid. Och att hon under den första dagen på Mare Nostrum-tävlingarna i Monaco simmade på världsårsbästa på 100 meter fjäril var kanske ingen jätteskräll.

Den senaste tiden har den svenska simstjärnan satsat stenhårt på frisimmet - och det har gett resultat.

Annons

Den andra dagen i Monaco följde hon upp med inte mindre än tre nya och minst lika övertygande segrar.

Hon vann 100 meter frisim på 52,60 - hennes näst snabbaste tid någonsin på distansen och bara sex hundradelar från världsårsbästat som hon själv innehar från Swim Open i april. Tiden hade dessutom räckt till OS-guld i Rio, där hon tog brons. Den svenska simstjärnan var över en sekund snabbare än tvåan Bronte Campbell från Australien. Landslagskompisen Michelle Coleman blev trea på 54,05.

Inte gick det sämre på 50 meter fritt. Sarah Sjöström vann distansen på 23,95 - också det en tid som skulle ha räckt till OS-guld i Rio.

Slutligen vann hon också 50 meter fjäril i ren utklassningsstil på tiden 24,90 - nytt världsårsbästa.

Att Sjöström har bra chans att försvara sina VM-guld på 50 och 100 meter fjärilsim stod klart sedan tidigare. Nu seglar även förhoppningarna om att ta ett VM-guld i frisim - vilket hon fortfarande saknar - upp ordentligt.

””

VM avgörs i Budapest 23-30 juli.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons