Annons
Nyheter

Rosenberg skadad när MFF vände mot Eskilstuna

Malmö FF vände till 3-2-seger hemma mot tabelljumbon AFC Eskilstuna i den allsvenska omstarten. Lagkaptenen Markus Rosenberg utgick dock skadad och i värsta fall är han borta i 4-6 veckor. - Vi hoppas att det var en krampkänning, säger klubbens fysioterapeut.(TT)
Publicerad 1 juli 2017

Malmö FF befäste serieledningen i allsvenskan genom sin knappa 3-2-seger hemma mot tabelljumbon och nykomlingen AFC Eskilstuna i omstarten av allsvenskan. Tio minuter in på matchen tvingades dock lagkaptenen Markus Rosenberg bryta matchen med smärtor i sätesmuskulaturen.

””

Rosenberg ska undersökas de närmaste dagarna och rör det sig om en bristning kan 34-åringen vara borta i 4-6 veckor, uppger Robertsson.

””
Annons

Kvalar inom kort

Malmö går nu in i en intensiv period med fyra matcher på elva dagar. Två matcher i allsvenskan (Häcken och Sirius) och dubbelmöten med makedonska Vardar i Champions League-kvalet står på schemat under perioden 8-18 juli. Inte minst i Europaspelet har Rosenberg genom åren varit oerhört viktig för MFF.

””

Eskilstuna skakade om MFF rejält och var i 2-1-ledning efter första halvlek inför 14 482 åskådare på Swedbank stadion. Först kvitterade Omar Eddahri till 1-1 efter att inhopparen Mattias Svanberg gett MFF ledningen. På tilläggstid skickade sedan Ferid Ali in en kanon från distans bakom Johan Wiland.

””

"Sveriges bästa lag"

Det höll dock inte hela vägen för Eskilstuna. Yoshimar Yotún kvitterade på en frispark i den 53:e minuten och i den 66:e minuten nickskarvade inhopparen Oscar Lewicki in segermålet bakom U21-landslagsmålvakten Tim Erlandsson.

””

Nykomlingen står på fyra poäng efter 13 omgångar och väntar fortfarande på sin första seger i allsvenskan. Mötet med Malmö var den nye tränaren Michael Jolleys första match efter att ha tagit över efter sparkade Pelle Olsson.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons