Annons
Nyheter

Skellefteå kvartsfinalklart efter snällderby

Skellefteå är klart för SM-kvartsfinal för elfte året i rad. OS-forwarden Joakim Lindström avgjorde med ett sent 1-0-mål borta mot Luleå - i ett derby som inte riktigt hettade till. - Inte tillräckligt med kamp, säger Skellefteås Jimmie Ericsson till C More.(TT)
Publicerad 8 mars 2018

Det var upplagt för SM-slutspelsliknande ishockey i mötet mellan kvartsfinaljagande Luleå och Skellefteå i Norrbotten.

Men i stället blev derbyt - 13 mil skiljer städerna åt - det snällaste hittills den här säsongen.

Annons

Skellefteå vann med 1-0 efter att OS-forwarden Joakim Lindström avgjort drygt åtta minuter från slutet av tredje perioden.

34-åringens 16:e mål den här säsongen såg till att ge Skellefteå en säkrad placering bland de sex bästa lagen i SHL och en kvartsfinalplats för elfte säsongen i rad.

14 utvisningsminuter

Tidigare under SHL-säsongen så har intensiteten och irritationen växt för varje möte mellan Luleå och Skellefteå. 20 och 26 utvisningsminuter dubbelmötet i november och 61 utvisningsminuter i matchen i Skellefteå vid årsskiftet.

Men när det nu gällde positionering inför SM-slutspelet då blev det bara 14 minuter för lagen i utvisningsbåsen.

””

Djuse ut på bår

I mitten av andra perioden tvingades Skellefteåbacken Emil Djuse föras av isen på bår med en misstänkt huvudskada. 24-åringen föll med hakan i isen efter en krock i hög fart med en Luleåspelare och kunde inte fullfölja matchen.

Djuse har haft sin poängmässigt bästa SHL-säsong hittills med tre mål och 18 assist på 49 matcher. Men nu riskerar han alltså att missa slutspelet i nästa vecka ifall det visar sig vara en allvarligare skada.

Oavsett Djuses medverkan så går Skellefteå alltså in i SM-kvartsfinal för elfte året i rad, sedan säsongen 2007-2008. Västerbottningarna vann SM-guld 2013 och 2014 och spelade sex raka finaler 2011-2016.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons