Annons
Nyheter

Skidskytt krockade med träd

Martin Fourcade vann fredagens världscuplopp i skidskytte i amerikanska Presque Isle men det var tysken Arnd Peiffers otäcka krock med ett träd som de flesta pratade om efteråt. Det var mot slutet av loppet som Peiffer åkte av i en utförsbacke och for med huvudet före mot ett träd.(TT)
Publicerad 12 februari 2016

Det var mot slutet av loppet som Peiffer åkte av i en utförsbacke och for med huvudet före mot ett träd. Som tur var fanns skumgummimatta virad runt trädet, vilket dämpade smällen. Läkare var snabbt på plats och efter att ha fått en stödkrage fördes 28-årige Peiffer till sjukhus, skriver tyska Bild på sin nätsida.

Enligt de första beskeden så har Peiffer fått en lättare hjärnskakning samt skärsår vid munnen och i pannan.

Annons

Fransmannen Fourcade vann jaktstartsloppet 25 sekunder före norrmannen Johannes Thingnes Bø och trea var ryssen Anton Sjipulin och Fourcade kunde fira sin 100:e dag i den gula ledarvästen. Fredrik Lindström deltog inte på grund av sjukdom och inte heller Ted Armgren kom till start efter sjukdomskänningar. Risken är stor att Sverige inte kan ställa upp med ett lag i lördagens stafett.

Gabriela Soukalova, Tjeckien, vann damtävlingen 34 sekunder före Kaisa Mäkäräinen, Finland. Fransyskan Marie Dorin Habert blev trea. Mona Brorsson blev bästa svenska på 17:e plats efter två bom.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons