Annons
Nyheter

Skoglund "bantar" för att få titelmatch

Boxaren Erik Skoglund har tröttnat på att inte få någon titelmatch och byter därför viktklass. Han lämnar lätt tungvikt och tar steget ned i supermellanvikt där han inom kort hoppas få boxas om ett världsmästarbälte.(TT)
Publicerad 12 juni 2017

Boxaren Erik Skoglund har tröttnat på att inte få någon titelmatch och byter därför viktklass.

Han lämnar lätt tungvikt och tar steget ned i supermellanvikt där han inom kort hoppas få boxas om ett världsmästarbälte.

Annons

"Jag har inte fått möjligheterna jag behöver för att nå nästa nivå i min karriär. Jag vill ha något stort nu. Jag vill ha chansen att visa vad jag kan mot de bästa boxarna", säger 26-åringen i ett pressmeddelande.

Skoglund, som har 26 segrar på 26 proffsmatcher i lätt tungvikt, tror inte att det ska bli några problem att "banta" från 79,4 till 76,2 kilo.

"Det är något jag har tänkt på ett tag. Jag har alltid haft enkelt att klara vikten och jag gillar att hålla mig i form mellan matcherna", säger Skoglund som hoppas på en match mot någon av britterna George Groves (mästare i WBA Super) och James DeGale (IBF) eller mot tysken Tyron Zeuge (WBA Regular).

Den svenske världsmästaren Badou Jack meddelade i januari, efter den oavgjorda titelmatchen mot DeGale, att han går i motsatt riktning - från supermellanvikt till lätt tungvikt.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons