Annons
Nyheter

Skoglund drabbad av hjärnblödning

Den svenske proffsboxaren Erik Skoglund fick en hjärnblödning efter ett sparringpass. Han har opererats och tillståndet uppges vara allvarligt men stabilt. "De kommande 3-4 dagarna är viktiga för hans återhämtning", uppger Skoglunds PR-ansvarige Edward Roff.(TT)
Publicerad 9 december 2017

Skoglund fördes med ambulans till sjukhus på fredagskvällen efter ett träningspass i hemstaden Nyköping. Detta efter att han hade känt sig illamående under och efter passet. Han ska enligt ett pressmeddelande från Sauerlandstallet ha sövts och genomgått en operation för en blödning i hjärnan.

””

Enligt Sörmlands Nyheter befinner sig Skoglund nu på Karolinska sjukhuset i Solna.

Annons

Ingen match planerad

"Läkarna var nöjda med resultatet och Erik är i ett allvarligt men stabilt tillstånd. De kommande 3-4 dagarna är viktiga för hans återhämtning. Under denna tid ber vi alla att respektera Erik och hans familj" skriver Roff i pressmeddelandet.

Skoglund var planerad att gå en titelmatch mot britten Rocky Fielding i London den 17 december. Fajten, som skulle bli en chans till revansch för Skoglund efter förlusten mot Callum Smith i september, har dock sedan tidigare ställts in i samband med att galans huvudnummer också ställdes in.

Förlusten mot Smith var hans första i karriären, då Skoglund dessförinnan hade 26 raka vinster som proffsboxare.

Inte den första

Erik Skoglund är inte den första som drabbats av en hjärnblödning inom svensk proffsboxning. 2013 drabbades Frida Wallberg av en hjärnblödning efter att ha knockats i en titelmatch mot Diana Prazak, Australien, på en boxningsgala i Stockholm. Hon om någon vet vilka förödande konsekvenser en skada likt detta kan orsaka.

””

Efter sin skada gick hon igenom en tuff rehabiliteringsperiod och kom till och med tillbaka till boxningsringen, dock inte i tävlingsform, drygt två år efter knocken.

"Kan inte få en licens"

Sviterna av hjärnblödningen har dock inte försvunnit helt.

””

Hur framtiden ser ut för Erik Skoglund är omöjligt att sia om ännu enligt Sanna Neselius, doktorand vid Sahlgrenska akademin och förbundsläkare för Svenska boxningsförbundet.

””
Annons

Hon konstaterar också att Erik Skoglunds boxningskarriär, oavsett hur allvarlig hjärnblödningen visar sig vara, är över, åtminstone på svensk mark.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons