Annons
Nyheter

Skoglund hoppas få hemmamatch

Erik Skoglund testar den svenska proffsboxningspolicyn då han söker dispens för att få gå sin kommande interkontinentaltitelmatch i hemstaden Nyköping. Ingen manlig proffsboxare har gått någon titelmatch i Sverige sedan 1969.(TT)
Publicerad 3 juni 2015

Erik Skoglund testar den svenska proffsboxningspolicyn då han söker dispens för att få gå sin kommande interkontinentaltitelmatch i hemstaden Nyköping.

Ingen manlig proffsboxare har gått någon titelmatch i Sverige sedan 1969. Och kampsportdelegationen vid länsstyrelsen i Örebro har inte tidigare godkänt matcher längre än tio ronder.

Annons

Tanken är att Skoglunds IBF-match i lätt tungvikt, mot ukrainaren Oleksander Tjervijak den 19 september, ska gå över tolv ronder.

"Det skulle vara en dröm som gick i uppfyllelse. Och att få fajtas i min hemstad skulle vara extra speciellt", säger Skoglund i ett pressmeddelande från hans stall Sauerland.

"Jag är hoppfull. MMA-fajters och kvinnliga boxare har fått tillstånd att gå fullängdsmatcher, så jag ser inte varför de skulle säga nej. Särskilt när det är första gången som någon har ansökt om en match på den här nivån.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons