Annons
Nyheter

Skyttekungen sköt Iran till fotbolls-VM

Iran är andra nation att kvalificera sig till fotbolls-VM i Ryssland nästa sommar. Uzbekistan besegrades med 2-0 i måndagens kvalmatch på hemmaplan inför storpublik i huvudstaden Teheran. Stor matchhjälte blev Rysslandsproffset Sardar Azmoun som satte 1-0 i den 23:e matchminuten.(TT)
Publicerad 12 juni 2017

Stor matchhjälte blev Rysslandsproffset Sardar Azmoun som satte 1-0 i den 23:e matchminuten. 22-årige anfallaren Azmoun spelar i topplaget Rostov och har gjort nio av Irans 34 VM-kvalmål.

Greklandsproffset Masoud Shojaei hade chansen att utöka Irans ledning till 2-0 i inledningen av den andra halvleken, men den 33-årige mittfältaren missade från straffpunkten. I stället gjorde anfallaren Medhi Taremi 2-0 i den 88:e matchminuten, framspelad av Azmoun.

Annons

Iran, på 30:e plats på Fifas världsrankning, har nu 20 poäng i det asiatiska VM-kvalets tredje omgång. Som sämst ger det en andraplats i kvalgrupp A där Sydkorea i nuläget är tvåa (13 poäng) och Uzbekistan trea (12). Det betyder att Iran definitivt kvalificerat sig till VM, för andra mästerskapet i rad, eftersom de två bästa lagen i gruppen är direktkvalificerade till VM i Ryssland.

Vid VM i Brasilien 2014 slutade Iran sist i sin grupp efter 0-0 mot Nigeria i premiären och förluster mot Argentina (0-1) och Bosnien-Hercegovina (1-3). Då, precis som nu, leddes laget av den portugisiske förbundskaptenen Carlos Queiroz.

Nuvarande världsettan Brasilien var första nation att kvalificera sig till nästa sommars fotbollsfest. Ryssland är redan där i egenskap av värdnation.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons