Spelarna nöjda med systembytet

Två tunga skador och tre insläppta mål. Men återgången till 4-4-2 var ändå positiv, tycker landslagsspelarna efter träningsmatchen mot Danmark. - Det kanske är den bästa vägen att gå, säger Lotta Schelin.(TT)
Publicerad 8 april 2015
Två tunga skador och tre insläppta mål. Men återgången till 4-4-2 var ändå positiv, tycker landslagsspelarna efter träningsmatchen mot Danmark. - Det kanske är den bästa vägen att gå, säger Lotta Schelin. Efter debaclet mot Schweiz (1-3) fanns i stort s

Efter debaclet mot Schweiz (1-3) fanns i stort sett bara två saker på fotbollslandslagets önskelista inför matchen mot Danmark på Tele 2 Arena: Att försvarsspelet skulle sitta och att man skulle tappa färre bollar på mittfältet.

För att få det att göra det hade Pia Sundhage övergett sin 4-1-3-2-uppställning för ett rakare 4-4-2. Trots att landslaget jobbat i nästan två år med att få det förra att fungera, och trots att det bara återstår två månader till VM-premiären mot Nigeria i Winnipeg.

””

Kvitterade på straff

Schelin satte två mål i matchen, 1-0 och 2-2. Sverige verkade ha kontroll på matchen i paus, men efter en markeringsmiss av Lina Nilsson och en bortdribbling på Sara Thunebro ledde plötsligt Danmark i inledningen av den andra halvleken. Caroline Seger gjorde sedan 3-2 för Sverige, men Danmark kunde dock kvittera på straff på tilläggstid, efter att Emma Berglund dragit ner Sanne Troelsgaard i straffområdet.

Trots att det inte blev seger var ändå spelarna nöjda med spelet efter matchen.