Annons
Nyheter

Spelarna vill ge Sundhage ett gyllene slut

EM är inte bara Pia Sundhages avslutningsshow. Det är den sista föreställningen för fotbollslandslaget i sin nuvarande form. Och det känner spelarna av. - Det är speciellt, det är klart att vi vill ge oss den finaste medaljen, säger Kosovare Asllani till TT.(TT)
Publicerad 2 juli 2017

På måndag inleder Sverige sitt förberedande, veckolånga läger i Göteborg, som avslutas med EM-genrepet mot Mexiko i Falkenberg den 8 juli. Förbundskapten Pia Sundhage leder laget över EM i Nederländerna. Sedan är det slut.

Men i det vemodiga ser Sundhage också möjligheter.

Annons

Sista dansen

Det är inte nödvändigtvis en dålig sak, säger hon, att det nu är sista chansen för just det här gänget att gå hela vägen i ett stort mästerskap.

””
””

En motivationshöjare

Spelarna har tagit det till sig, att döma av hur de själva uttrycker sig. Europamästerskapen i fotboll 2017 tycks ha något särskilt över sig.

””

Linköpingsbacken Jessica Samuelsson gjorde mästerskapsdebut i EM på hemmaplan 2013, precis när Pia Sundhage hade tagit över som förbundskapten.

””
””

Strulig relation

Relationen mellan Kosovare Asllani och Pia Sundhage har inte varit friktionsfri. Men det senaste året har Manchester City-forwarden, som tidigare åkte in i och ut ur landslaget om vartannat, varit en fast, och mycket viktig, del av Sundhages startelva.

””
””

Hon tror liksom sina lagkamrater hårt på årets upplaga av det svenska landslaget. Det sedan länge efterlängtade mästerskapsguldet är inom räckhåll.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons