Annons
Nyheter

Starkt startfält i nationshoppningen

Bara ett haveri på fredag kan göra att hopplandslaget missar nationsfinalen i Barcelona i höst. Samtidigt varnar förbundskapten Sylve Söderstrand: - Det är ett av de bästa startfält jag sett. Efter fem omgångar i Nations Cup ligger Sverige trea. De sju bästa lagen når finalen i september.(TT)
Publicerad 8 juli 2015

Efter fem omgångar i Nations Cup ligger Sverige trea. De sju bästa lagen når finalen i september. Två omgångar återstår efter Falsterbo, i Hickstead och i Dublin.

Men det är sista chansen för Sverige att ta poäng eftersom varje nation bara får räkna resultaten i fyra på förhand valda tävlingar. Frankrike leder serien före Belgien. Händelsevis har tunga ridsportnationer som Tyskland och Nederländerna valt Falsterbo som poängtävling.

””
””
Annons

RGB tror inte på start

Han har tagit ut Rolf-Göran Bengtsson, Peder Fredricson, Henrik von Eckerman, Douglas Lindelöw och Helena Persson. Han ville på onsdagen inte säga vilka fyra som rider.

Men den biten löste Bengtsson, världsstjärnan.

””

TT: Hur bekväm är du med det?

””

Det öppnar på nytt för Helena Persson som haft en strålande säsong med Bonzai och fått en nytändning. Eftersom Söderstrand har en EM-trupp att ta ut om några veckor, öppnar en stark nationshoppning dörren ännu mer till Aachen i mitten av augusti.

Persson på stark Bonzai

Hon var med i lagen som kom trea i Rotterdam och i Rom och femma i Lummen tidigare i år. Redan 2004 var Persson med och vann nationshoppningen i Falsterbo, samma år som hon följde upp med att ta GP-titeln på Classic.

Hon vet med andra ord vad det handlar om.

””

Bonzai är bättre än någonsin. Efter OS i London, där ekipaget var reserver, upptäcktes förtunnat ledbrosk i hovarna på den 15-årige valacken. Efter behandlingen lade Persson lade om träningen med bland annat vattenband för att undvika slitage.

En annan del av förklaringen till årets lyft:

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons