Annons
Nyheter

Stavhoppet knäckte svenskduon

En bruten stav. Och sämre hopp än väntat. Efter en bra start andradagen så gick inte stavhoppet svenskarnas väg i tiokampen i EM i Berlin. Fredrik Samuelsson blev nia på 8 005 poäng och Marcus Nilsson tolva på 7 819. Vann gjorde hemmahoppet Arthur Abele på 8 431 poäng.(TT)
Publicerad 8 augusti 2018

En bruten stav. Och sämre hopp än väntat. Efter en bra start andradagen så gick inte stavhoppet svenskarnas väg i tiokampen i EM i Berlin. Fredrik Samuelsson blev nia på 8 005 poäng och Marcus Nilsson tolva på 7 819. Vann gjorde hemmahoppet Arthur Abele på 8 431 poäng.

Fredrik Samuelsson, som låg fyra efter dag ett, öppnade bra på korta häcken och i diskus och fanns fortfarande med i medaljdiskussionerna. Och Marcus Nilsson visade att han är bättre andra dagen och avancerade i resultatlistan.

Annons

Men i stav tog det stopp. På det första hoppet på 4,70 knäcktes Nilssons stav och omskakad missade han de två följande hoppen. Och Samuelsson tog 4,50 men stod över 4,60 och klarade sen inte 4,70 och där försvann massor av viktiga poäng.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons