Annons
Nyheter

Stensils dubbelsatsning bakom framgången

Linnea Stensils skrällde sig till en finalplats på K1 200 meter på OS i fjol. I år har hon visat att det inte var någon tillfällighet. Med en världscupseger och två medaljer på U23-EM är hon ett stort blågult hopp inför helgens kanot-EM i Bulgarien - nu på två distanser.(TT)
Publicerad 13 juli 2017

Nej, OS-finalen i Rio i K1 200 var ingen slump eller lyckoträff.

I år har Linnea Stensils, 23, utmanat världseliten varje gång hon försökt.

Annons

Hon tog sin första världscupseger i början av juni och två medaljer på U23-EM nyligen - silver på K1 500 och brons på K1 200. Hon har gått till A-final i sex tävlingar på lika många starter.

Sveriges förbundskapten Per-Erik "Peken" Rönnestrand är imponerad.

””
””

Kände sig vilsen

Rönnestrand berömmer Stensils "tävlingsdjävul", och hon själv medger att den finns där.

””

Något annat hon insett är att framgång föder förväntningar utifrån. Och att det är något hon måste handskas med.

””

Det var en känsla Linnea Stensils inte ville ha, och nu försöker hon i stället fokusera på att hon tränar för att det är roligt och inte för att behålla en resultatnivå.

””

Dröm om medalj

Att det gått så bra i år handlar framför allt om att hon fått ännu ett år med bra och hårdare träning. Men Stensils tror också att beslutet att lägga till 500 meter har gett stor effekt. Hon kände att det var lite för tidigt att begränsa sig till en distans och när Sofia Paldanius, som "lagt beslag på" distansen tidigare, lade av såg Stensils sin chans.

””

Och det har som sagt gått bra.

Två finaler i världscupen och ett silver på U23-EM på 500 meter.

””
Annons

Även om det inte är nu på EM som Linnea Stensils ska vara i sommarens allra bästa form - det kommer ett VM i augusti - har förstaplatsen på världscupen gett mersmak.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons