Annons
Nyheter

Stenson om spel i Sverige: "En uppoffring"

Spel i hemma i Sverige är inte en optimal uppladdning inför majortävlingen US Open. Världsfemman Henrik Stenson väljer ändå att återvända till Nordea Masters år efter år. - Det är ju en uppoffring, säger Stenson efter sin avslutande 69-runda på Barsebäck.(TT)
Publicerad 4 juni 2017

Världsstjärnan Henrik Stenson, 41, får jaga sin första titel i Nordea Masters ett annat år. Inför söndagens avslutning var han långt efter täten, men trots det var det tusentals av människor som följde Stensons tidiga morgonrunda på Barsebäck.

””

Inte besviken

Annons

Han avslutade med sin bästa runda för veckan. När Stenson rullade i en birdieputt inför storpublik på 18:e green satte han punkt för en 69-runda - fyra under par och minus tre totalt i tävlingen.

””

Stenson känner ingen "jättebesvikelse" över att han inte fick ta sin första seger i Nordea Masters.

””

Världsfemman har kommit hem för att spela Sveriges Europatourtävling de fyra senaste åren. Hur det blir nästa år återstår att se. Det ryktas om att tävlingen ska spelas senare under sommaren.

””

Ledig vecka i Barsebäck

Stenson ser det som givet att ge tillbaka till svensk golf, men samtidigt är det en uppoffring i förberedelserna inför majortävlingen US Open, som avgörs 15-18 juni.

””

Sommarens höjdpunkt blir annars British Open (20-23 juli) på Royal Birkdale utanför Liverpool. När Stenson vann tävlingen i fjol blev han Sveriges förste manlige majorvinnare.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons