Annons
Nyheter

Stjärnan jagar guldformen

Hennes mål är skyhöga och handlar om att bli den största kvinnliga OS-simmaren genom alla tider. Men efter stora framgångar i bland annat OS i London har amerikanska stjärnan Missy Franklin, 20, plötsligt blivit mänsklig. Nu kämpar hon för att hitta tillbaka till guldformen igen.(TT)
Publicerad 5 augusti 2015

Missy Franklin blev hela USA:s älskling när hon vann fyra OS-guld i London 2012 och kallades för "The golden girl".

Framgångarna fortsatte för underbarnet från Colorado när hon 2013 i Barcelona blev första kvinnliga simmare som tog sex guld under ett och samma VM.

Annons

Smällen kom i fjol.

Dagarna före Pan Pacs (Stilla Havs-mästerskapen) åkte hon på ett svårt ryggskott och kunde bara med nöd och näppe tävla.

Första motgången

Ett ynka brons blev hennes resultat individuellt.

””
””

Självförtroendet har naggats i kanten. Inför Kazan-mästerskapen låg hon lågt i förhandssnacket och ville inte berätta om sina mål.

Bara femma

Ett klokt val kanske. På 100 meter ryggsim, guldgren både i OS och VM, blev hon tidigare i veckan bara femma. Franklin ställer upp i fyra grenar individuellt och ställs mot Sarah Sjöström på 100 meter fritt.

””

Missy Franklin började på college i Kalifornien efter OS och blev klar med studierna i våras. Efter det flyttade hon tillbaka till Colorado för att efter collegeåren återförenas med hennes tränare Todd Schmitz.

Han säger i en intervju med Denver Post att smällen förra året satt sina spår:

””

Det är dit hon vill tillbaka. I en tv-intervju i våras berättade hon om sina drömmar:

””
Annons

Med fyra guld och ett brons i London har hon åtta medaljer kvar att vinna för att passera amerikanska trion Jenny Thompson, Dara Torres och Natalie Coughlin som alla står på tolv.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons