Annons
Nyheter

Halv guldutdelning för Örebro

Örebro Black Knights hade två chanser hemma på Behrn arena. Det blev ett SM-guld i amerikansk fotboll. Damlaget körde över Stockholm Mean Machines men herrlaget var chanslöst mot Carlstad Crusaders - som är uppe i åtta raka titlar.(TT)
Publicerad 8 juli 2017

Efter SM-semifinalsegern mot Västerås var glädjen inte 100-procentig, för Minmin Zhao var inte nöjd med sin insats.

I finalen visade runningbacken vad hon kan och bäddade för Örebro Black Knights SM-guld i amerikansk fotboll. Örebro besegrade Stockholm Mean Machines med övertygande 22-6 inför lite mer än 1 000 åskådare på Behrn arena.

Annons

Zhao visade vägen när hon sprang in en 30-yardstouchdown i den första quartern. Örebro gick fram till 22-0 innan Stockholm ordnade en tröst-touchdown.

"Jag mådde faktiskt inte så bra efter semifinalen för jag spelade inte så bra. Så jag var ganska nervös inför matchen i dag. Men så fort den började var det bara att köra. Nu ska vi fira guldet ordentligt", säger Zhao i ett pressmeddelande.

På herrsidan är Carlstad Crusaders på väg mot Stockholm Mean Machines rekord på elva SM-titlar. I och med 24-0 i finalen mot Örebro är Carlstad uppe i åtta SM-guld, tack vare en obruten segerrad från och med 2010.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons