Annons
Nyheter

Stjärnhästen såld med bara veckor till EM

Motgångarna förbundskaptenen Henrik Ankarcrona inte ville ha med fem veckor kvar till ryttar-EM i Göteborg: Malin Baryard Johnssons dras med en skadad häst och Angelie von Essens Newton Abbot är såld. - Inget man önskar, men det är som det är, säger han.(TT)
Publicerad 11 juli 2017

Fredagens deltävling i Nations Cup i Falsterbo Horse Show var tänkt som genrepet för det troliga EM-laget. I stället får Ankarcrona tänka om. Både Baryard Johnsson och von Essen var bland de fem (fyra får rida) som han tagit ut i truppen till Falsterbo.

Nu kompletterar Evelina Tovek och Helena Persson trion Peder Fredricson, Douglas Lindelöw och Henrik von Eckermann laget i nationshoppningen.

Annons

För von Essen är EM inte längre aktuellt.

Med Newton Abbot har den Englandsbaserade landslagsryttaren under våren slagit sig in i landslaget, gjort tre nationshoppningar och var ett ekipage som Ankarcrona bollade med i sina EM-tankar.

””
””

Cue Channa undersöks

Malin Baryard Johnsson är fortsatt EM-aktuell, men det hänger helt och hållet på vad undersökningen av OS-hästen Cue Channa visar.

””

Inför OS i London 2012 skadade sig Tornesch i just Falsterbo och Baryard Johnsson missade mästerskapet.

Så illa ska det inte behöva gå nu.

””

Släpper truppen i helgen?

I dagsläget är det däremot ytterst tveksamt om Rolf Göran Bengtssons topphäst Clarimo kan gå i EM.

””

Senast den 11 augusti måste truppen vara anmäld. Ankarcrona vill inte vänta så länge. Tanken är att presentera EM-truppen redan under Falsterbo Horse Show.

””

TT: Hur mycket ställer bakslagen till det för dig?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons