Annons
Nyheter

Stor krasch i Tour de France

Den tredje etappen av Tour de France drabbades av en våldsam masskrasch - där flera cyklister föll omkull och etappen tillfälligt stoppades. Minst fyra deltagare tvingades bryta touren efter olyckan.(TT)
Publicerad 6 juli 2015
Den tredje etappen av Tour de France drabbades av en våldsam masskrasch - där flera cyklister föll omkull och etappen tillfälligt stoppades. Minst fyra deltagare tvingades bryta touren efter olyckan. Det var efter ungefär tio mil som fransmannen William

Den tredje etappen av Tour de France drabbades av en våldsam masskrasch - där flera cyklister föll omkull och etappen tillfälligt stoppades. Minst fyra deltagare tvingades bryta touren efter olyckan.

Det var efter ungefär tio mil som fransmannen William Bonnet körde omkull, och drog med sig ett tjugotal cyklister i fallet. Bonnet gled omkring 50 meter på asfalten, och flera åkare körde över honom. Ett antal cyklister flög dessutom in i en lyktstolpe bredvid banan.

Annons

En av de som var inblandad i kraschen var schweizaren Fabian Cancellara, som hade den gula ledartröjan. Cancellara kunde dock ta sig tillbaka upp på cykeln och fullföljde etappen, men han såg ut att ha riktigt ont.

I samband med kraschen valde tävlingsjuryn att tillfälligt stoppa etappen, eftersom det krävdes så många läkare hos de skadade cyklisterna att det inte fanns några över vid en ny eventuell krasch.

Spanjoren Joaquim Rodriguez vann etappen. Britten Chris Froome slutade tvåa och tar över totalledningen i touren.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons