Annons
Nyheter

Storförlust för Bergstrand i debuten

Mästartränaren Nanne Bergstrand är tillbaka i Kalmar FF för att rädda laget kvar i allsvenskan. Återkomsten borta mot Djurgården gav absolut ingen hjälp på vägen. Magnus Eriksson gjorde två mål, gick upp i skytteligaledning och låg bakom Blårändernas 4-1.(TT)
Publicerad 3 juli 2017

Nanne Bergstrand förde Kalmar FF till SM-guld i fotboll 2008. Efter ett treårigt mellanspel i Hammarby är 61-åringen tillbaka för en tredje sejour i Smålandsklubben. Första matchen gjorde han på förra hemmaarenan Tele2, mot Djurgården.

Den här säsongen handlar det inte om toppstrid. Bergstrands uppdrag är att föra Kalmar till en tryggare placering i tabellen, till att börja med bort från kvalpositionen.

Annons

Det blev ingen utdelning mot ett enligt tabellen och för dagen klart bättre Djurgården.

Romário satte visserligen 1-1 på straff i början av andra halvlek men Kalmar var ändå inte i närheten av poäng.

Othman El Kabir skruvade in 2-1 i krysset, Magnus Eriksson gick upp i ensam skytteligaledning på åtta mål när han satte sitt andra för kvällen och Gustav Engvall avrundade Djurgårdens fest - då också Haris Radetinac gjorde comeback efter långvarig skadefrånvaro - med att lura Kalmars mittback Stefan Larsson och sätta 4-1.

””

"Fantastiska anfall"

I och med de tre poängen hänger Djurgården på i gruppen bakom toppduon Malmö FF och IFK Norrköping.

””

Kalmar står kvar på åtta poäng, en poäng före Halmstad på nedflyttningsplats och med tre upp till Gif Sundsvall.

””

"Blir för fega"

Trots storförlusten i omstarten tror lagkaptenen Viktor Elm på en vändning för Kalmar.

””

Mellanbrodern Elm var tillbaka i en nygammal position centralt på mittfältet och är en av fem spelare i årets trupp som var med 2008. Även högerbacken Emin Nouri och nyutnämnde mittbacken Stefan Larsson fanns med från start mot Djurgården.

David Elm hoppade in med 20 minuter kvar medan den tredje och mest meriterade brodern, Rasmus, fortfarande har en bit kvar till matchfärdigt skick. Den sjukdoms- och skadeförföljde exlandslagsmannen har haft problem med ryggen och höften och har bara gjort tre allsvenska matcher i år.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons