Annons
Nyheter

Fem svenskpoäng i Nashvilleseger

Nashville tog en gruvlig revansch på Pittsburgh och vann den tredje Stanley Cup-finalen med 5-1. - Det här betyder absolut allt inför fortsättningen, sade forwarden Viktor Arvidsson till Expressen.(TT)
Publicerad 4 juni 2017

Efter de två inledande förlusterna i Pittsburgh var svensklaget Nashville piskat att vinna för att få häng i finalserien.

Det blev en lagseger med fem olika målskyttar och fem blågula poäng.

Annons

Mattias Ekholm stod för ett mål och en assist, Calle Järnkrok för två assist och Viktor Arvidsson spelade fram till ett av målen.

””

Folkfest

Att komma hem och spela lyfte också laget. Stämningen i Bridgestone Arena har varit fantastisk under hela slutspelet och hemmafansen hade laddat och fyllt centrala Nashville hela dagen inför tidernas första Stanley Cup-final i stan.

””

Pittsburghs succérookie Jake Guentzel gjorde matchens första mål redan efter 2.46. Det var hans 13:e mål i slutspelet och Guentzel är därmed bara ett mål från Dino Ciccarellis rookierekord från 1981.

Sedan blev det Nashville för hela slanten och hemmalaget gjorde fem raka mål, varav tre i den andra perioden när laget tog segergreppet.

Calle Järnkrok och Mattias Ekholm noterades för assist när Roman Josi kvitterade till 1-1 i numerärt överläge efter 5.51 och Viktor Arvidsson spelade fram till James Neals 3-1 med bara 23 sekunder kvar av mittperioden.

Heta känslor

I den sista perioden avslutade Mattias Ekholm med att fastställa 5-1 med ett hårt skott i numerärt överläge på passning från Järnkrok.

Det blev också heta känslor mellan lagens svenskar. Mattias Ekholm och Pittsburghs Carl Hagelin åkte ut för en privat uppgörelse, och sedan fick Ekholm och Patric Hörnqvist, tidigare lagkamrater i Nashville, tio minuter vardera för osportsligt uppträdande sedan de käftat mot varandra.

””

Den fjärde finalen, som spelas natten till tisdag, går också i Nashville.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons