Annons
Nyheter

Storspelande Wawrinka i final mot Nadal

Tennisstjärnan Stan Wawrinka är klar för sin fjärde grand slam-final sedan han besegrat världsettan Andy Murray med 3-2 i set (6-7, 6-3, 5-7, 7-6, 6-1) i Franska mästerskapens semifinal. Där ställs han mot Rafael Nadal som jagar tvåsiffrigt - sin tionde seger i Paris.(TT)
Publicerad 9 juni 2017

Den schweiziske världstrean har ett imponerande finalfacit i grand slam-sammanhang. Tre segrar på lika många försök.

Men nu väntar en mäktig utmaning i Pariskungen Rafael Nadal som inte har tappat ett set ännu i turneringen och har 15-3 i inbördes möten mot schweizaren.

Annons

Spanjoren fick en enkel resa till sin första final i Franska mästerskapen sedan 2014 och krossade sjätteseedade Dominic Thiem, Österrike, med 6-3, 6-4, 6-0.

””

"Fantastisk match"

Wawrinka behövde 4,5 timmar i sin semifinal som bjöd på ett flertal närmast osannolika bollväxlingar.

””

Wawrinka är med sina 32 år den äldste finalisten i Paris på 44 år.

Murray tog hem det första setet i tiebreak då han krånglade sig ur ett underläge där Wawrinka hade möjlighet att säkra setseger.

Obarmhärtig

Wawrinka utjämnade i andra set, men hamnade i underläge med 1-2 och såg ut att vara trött. Men han kom tillbaka, vann fjärde set i tiebreak och var obarmhärtig i det femte setet där nästan allt stämde för den hårtslående 32-åringen.

””

Wawrinka, tränad av svenske Magnus Norman, tog i och med vinsten revansch för fjolårets semifinalförlust på centrecourten på Roland Garros, där han föll mot den skotske världsettan med 1-3 i set.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons