Sunderland kvar i Premier League

Sunderland får spela kvar i Premier League nästa säsong. Med en klar 3-0-seger över Everton säkrade Sunderland nytt kontrakt. Samtidigt blev det klart att ärkerivalen Newcastle och Norwich gör Aston Villa sällskap ut ur högstaligan i England.(TT)
Publicerad 11 maj 2016

Sunderland låg under nedflyttningsstrecket längre tid än något annat lag i Premier League. Men en stark avslutning, onsdagens seger föregicks av 2-2 mot Chelsea, förde laget upp till säker mark.

Att Sunderland med segern över Everton samtidigt skickade ner ärkerivalen Newcastle till League Championship gjorde inte saken sämre för de över 46 000 åskådarna på Stadium of Light.

Patrick van Aanholt gjorde 1-0 på frispark i 38:e minuten, och sedan slog Lamine Kone till två gånger, i 42:a och 55:e minuten. Den franskfödde ivorianens första mål för Sunderland kunde inte ha kommit mycket lägligare.

EM-uttagne Sebastian Larsson började på bänken och kom in i 69:e minuten, medan Sunderlands andre svensk, Ola Toivonen, inte var med i truppen när kontraktet säkrades.

Avståndet till Newcastle och Norwich under strecket är fyra poäng inför sista omgången.

När Sunderland vann hjälpte det inte för Norwich med en målrik seger med 4-2 över Watford.

Formstarke Edin Hazard såg med ett dribblingsnummer till att Chelsea tog ledningen borta mot Liverpool i prestigemötet på Anfield. Men hemmalaget kom igen.

I matchens slutskede kvitterade Christian Benteke till 1-1, vilket också blev slutresultatet.