Annons
Nyheter

Surfplattan ska lyfta curlinglaget

Skippern Jalle Jungnell förde Sverige till en sjundeplats i Paralympics i Sotji. I Sydkorea ska det nya, analytiska curlinglaget slå sig in på övre halvan - med hjälp av surfplattan. - Vi går igenom matcherna mer noggrant nu än tidigare. Sten för sten, säger Kristina Ulander.(TT)
Publicerad 9 mars 2018

Tre femtedelar av det svenska Paralympics-laget i rullstolscurling är utbytt sedan spelen i Sotji 2014.

Dessutom har laget en ny coach: Peter Narup, tre gånger OS-curlare i Peja Lindholms lag.

Annons

Kristina Ulander är den enda ordinarie spelaren som är kvar sedan Sotji - Zandra Reppe var reserv i Ryssland och har samma roll i Sydkorea - och hon kan vittna om skillnaderna.

Noggrannare analys

Den kanske största, utöver personalförändringarna, är de noggranna analyserna som Narup har infört. Efter varje match har laget en gemensam genomgång.

””

För att kunna gå igenom matcherna på detaljnivå för coacherna in varje sten i ett curlingprogram på en surfplatta. Efteråt är det bara att spela upp "filmen".

””

Visar vägen

Meningen är att det ska gå snabbt under Paralympics, att laget inte ska göra några misstag.

Som sig bör är det Ulander, med sin erfarenhet av vinterspelen i Sotji, som visar vägen. Det är hon som drar de två första svenska stenarna.

””

Övriga spelare i det svenska laget är skippern Viljo Pettersson Dahl, Sveriges fanbärare Ronny Persson - som har gjort två Paralympics som alpin skidåkare - och Mats-Ola Engborg.

Sverige inleder curlingturneringen - som har vuxit från tio lag 2014 till tolv lag 2018 - mot Kina på lördagkvällen lokal tid, klockan 11.35 i Sverige.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons