Annons
Nyheter

Suveränt Norge "verkligen skitbra"

Frågan inför fredagens systerkamp i handbolls-VM: Går Norge att besegra? - Jag har lust att säga nej, säger spelmotorn Stine Oftedal inför mötet med Sverige i Bietigheim-Bissingen. Sverige har mött Norge i sju mästerskapsmatcher under 2000-talet.(TT)
Publicerad 7 december 2017

Sverige har mött Norge i sju mästerskapsmatcher under 2000-talet.

En gång har det blivit blågul seger, i mellanrundan i EM 2010, men då tog Norge snabb revansch när laget tog guld via 25-20 i finalen i danska Herning.

Annons

Senast klädde norskorna av Sverige fullständigt när de sprang ifrån till förödmjukande 19-7 i första halvlek och vann kvartsfinalen i OS i Rio med 33-20.

Även i VM i Tyskland har det hittills varit klasskillnad. Blågult måste framför allt hitta rätt i försvaret om laget ska någon som helst chans i gruppspelsfinalen.

””

"En svår nöt"

Svenskorna låter inte helt övertygade om att det går att rå på grannlandet.

””
””
””

Blir stenhårt

Hoppfulla svenska supportrar får i stället luta sig mot Norgelägrets kommentarer för att få vatten på sin kvarn.

Förbundskaptenen Thorir Hergeirsson är inte helnöjd med VM hittills trots att Norge bitvis utklassat motståndet. Han muttrar om att laget släpper till för mycket inspel på linjen, om att utdelningen på skotten från vissa positioner måste bli högre och om att få fler spelare varma i kläderna.

””

TT: Vad tror du om matchen mot Sverige?

””

Drömmer om guld

Spelmotorn Stine Oftedal har stor respekt för motståndet i den sista gruppspelsmatchen men också en stark tro på den egna förmågan, inte minst det snabba anfallsspelet.

””
Annons

Oftedal är trots alla framgångar - Norge har tagit 17 medaljer på 22 mästerskap under 2000-talet - hungrig på mer.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons