Annons
Nyheter

Svensk doldis debuterar med major direkt

Elin Arvidsson har för en vecka bytt ut sin Mazda - i vilken hon åker runt med allt hon äger för att tävla på utvecklingstouren i USA - mot en Lexus och en av världens största golftävlingar. 24-åringen debuterar på LPGA-touren - med en major direkt.(TT)
Publicerad 12 juli 2017

Elin Arvidsson från Falkenberg har precis gått 18 hål på Trump National i New Jersey - banan för årets US Open som inleds på torsdag.

Hon låter alldeles upprymd.

””
Annons

Banor av den här klassen är ingenting hon är van vid. Hon tävlar i vanliga fall på Symetra-touren, den under LPGA, men lyckades via en kvaltävling i Chicago ta sig in i US Open som blir hennes LPGA-debut - tillika majordebut.

Efter 36 hål i 37-gradig värme fick hon sin efterlängtade biljett till tävlingen.

””

Behandlas kungligt

Störst skillnad mot vardagen på de mindre tävlingarna är allt runt omkring. Här finns läktare med folk som kollar när de tränar utslag - och mängder av barn som vill ha autografer.

Arvidsson beskriver det som att hon behandlas "som om hon är någon i kungafamiljen".

””
””

Elin Arvidsson är född och uppvuxen i Falkenberg men flyttade till USA för att plugga på universitetet och spela college-golf för Texas Tech. Efter sin examen för två år sedan beslutade hon sig för att stanna kvar och försöka slå sig in på LPGA-touren.

Ingen fast punkt

I praktiken innebär satsningen att hon bor i en kappsäck. Hon har en liten bil och det hon äger får plats i den. Sedan flyttar hon runt mellan olika värdfamiljer, utan någon fast punkt.

””

Och tanken på att vända hem till Sverige och försöka få ett "vanligt" jobb har aldrig ens slagit henne.

””

Att hon lyckats kvala till en av de största tävlingarna är ett ordenligt steg på väg mot målet.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons