Annons
Nyheter

Svensk poäng säkrar andraplatsen

Den kommer allt närmare, den helt avgörande matchen mot Danmark om direktplatsen till fotbolls-VM 2019. Men om Sverige ska behålla greppet om gruppsegern krävs seger borta mot Ukraina i kväll.(TT)
Publicerad 12 juni 2018

Om Sverige tar minst en poäng i kvällens match står det redan med två omgångar kvar att spela av VM-kvalet klart att det blir svensk eller dansk gruppseger. Förstaplatsen ger en direktplats till VM i Frankrike nästa sommar, medan de fyra bästa grupptvåorna får spela playoff.

””

Fördel Sverige

Annons

Matchen borta mot Danmark den 4 september har länge spåtts att bli helt avgörande för vilket lag som ska gå direkt till VM. Sverige har tre poängs försprång till danskorna efter 3-0-segern på walkover i höstas - matchen ställdes in efter en konflikt mellan de danska spelarna och landets fotbollsförbund - men får inte snubbla till i de två kommande mötena med Ukraina om greppet ska behållas.

Och trots att Ukraina förlorade med 1-5 hemma mot Danmark i fredags tar Sverige inget för givet inför kvällens match.

””

Sverige vann sin senaste match i kvalet hemma mot Kroatien med 4-0 i torsdags. Sverige dominerade fullständigt, men det fanns saker att förbättra. Som effektiviteten, inte minst på fasta situationer.

””

Hörndilemma

Chelseabacken har en av landslagets bästa inläggsfötter, men slog inte hörnorna mot Kroatien eftersom att hon också tillhör lagets främsta huvudspelare. Klubbkamraten Jonna Andersson, som i stället slog hörnorna från höger, hade dock ingen lyckad dag och Peter Gerhardsson öppnar för att byta hörnläggare.

””

Minst en förändring blir det jämfört med startelvan i torsdags. Hanna Glas är sjuk och missar matchen. Tänkbar ersättare är i första hand antingen Linköpings Anna Oskarsson eller Göteborgs Elin Rubensson.

Ukraina-Sverige har avspark klockan 18, svensk tid.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons