Annons
Nyheter

Domarbas avgår: "Skadat förtroendet"

Bo Karlsson lämnar posten som ordförande för domarkommittén i Svenska fotbollförbundet med omedelbar verkan. En före detta fotbollsdomare säger att Karlsson betett sig dåligt mot henne under en upptaktsträff inför herrallsvenskan.(TT)
Publicerad 5 december 2017

Incidenten skedde på en upptaktsträff på en kryssning inför herrallsvenskan. En tidigare elitdomare berättar för Fotbollskanalen att Karlsson sade saker till henne som hon uppfattade som omdömeslösa.

Bo Karlsson själv avböjer att kommentera. Men Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson berättar om beskedet han fick.

””
Annons

Karlssons beslut

Enligt Nilsson är Karlssons beslut att lämna helt och hållet hans eget.

””

Enligt Nilsson finns det inga andra skäl till att Karlsson avgår än att han uppträtt på ett opassande sätt under en upptaktsträff inför herrallsvenskan.

””

TT: Vad säger han själv om händelsen?

””

Personifierad svensk domarutveckling

Nu börjar arbetet med att hitta en ny person på hans stol.

””

Vem det blir är alldeles för tidigt att säga, enligt Nilsson.

””

Skandalen som nu skakar Svenska fotbollförbundet följer i spåren av #metoo-uppropen, där kvinnor i ett stort antal branscher de senaste veckorna gått ut och vittnat om kränkningar och sexuella trakasserier.

Bo Karlsson är en av Sveriges mest meriterade domare med bland annat fotbolls-VM 1994 och finalen i cupvinnarcupen 1991 på meritlistan. Efter domarkarriären har Karlsson varit ordförande i Svenska fotbollförbundets domarkommitté och ledamot i Europeiska fotbollsförbundet Uefa, skriver Aftonbladet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons