Annons
Nyheter

Svenska stjärnor gör upp i Champions League

I landslagssammanhang är de rumskompisar, men i helgen är de bittra rivaler. Svenska mittsexorna Andreas Nilsson och Jesper Nielsen ställs mot varandra när deras klubbar Veszprém och Paris Saint-Germain slåss om en plats i finalen i handbollens Champions League.(TT)
Publicerad 1 juni 2017

En svensk kommer att få chans att spela om Champions League-bucklan. Nilsson och Nielsen ställs mot varandra i den ena semifinalen, makedonska Vardar möter Barcelona i den andra.

Nilssons ungerska klubb Veszprém har varit i final de två senaste säsongerna.

””
Annons

Första gången?

För Nielsens PSG skulle en eventuell final bli den första. Den hårdsatsande franska klubben tog sig till finalhelgen i Köln - så kallade Final Four - även i fjol, men fick då nöja sig med att slå Kiel i matchen om tredjeplatsen.

””

Landslagsstjärnorna håller till på samma position, som mittsexor, både när de representerar Sverige och sina klubblag.

"Känner varandra väl"

Skillnaden i Blågult har varit att Andreas Nilsson mest har setts som ett offensivt vapen, medan Jesper Nielsen har fått axla en stor roll defensivt de senaste åren.

””

När Andreas Nilsson vann Champions League med Hamburg för fyra år sedan skrällde laget både i semifinalen mot Kiel och i finalen mot Barcelona, där det blev seger med 30-29 efter förlängning.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons