Nyheter

Svenskar bakom Buffalos seger

Johan Larssons mål i tredje perioden avgjorde matchen mellan Buffalo Sabres och Montreal Canadians i NHL-hockeyn. Den 23-årige gotlänningen petade in en passning från Jake McGabe och gjorde sitt andra mål för säsongen, och sjunde i NHL-karriären.(TT)
Publicerad 4 februari 2016

Den 23-årige gotlänningen petade in en passning från Jake McGabe och gjorde sitt andra mål för säsongen, och sjunde i NHL-karriären.

Men Montreal hade greppet om matchen efter att först ha kvitterat och sedan tagit ledningen i andra perioden med 2-1.

””
””

Målet innebar en 3-2 ledning för Sabres innan lagkamraten Brian Gionta kunde punktera matchen fullständigt med ett 4-2-mål i öppen kasse, efter ett skott från den bakre tekningscirkeln med tolv sekunder kvar av matchen.

En stark bidragande orsak till segern var Robin Lehners 33 räddningar i Buffalomålet och han utsågs också till en av matchens bästa spelare. Den 24-årige Göteborgaren har en räddningsprocent på 91,5 procent, men de senaste fyra matcherna har andelen räddningar legat på över 94.

Montreal är inne i en tung period och förlusten blev den fjärde i raden, och femte i rad på hemmaplan.