Annons
Nyheter

Svensklagen i handbollskonflikt: Helt absurt

Europeiska handbollsförbundet, EHF, och tyska Bundesliga ligger i en infekterad konflikt. Det får konsekvenser för svensklagen Rhein-Neckar Löwen och Kiel som ska spela i Champions League och i ligan - samma dag.(TT)
Publicerad 9 mars 2018

I Rhein-Neckar Löwen spelar svenska handbollslandslagets målvaktsduo Andreas Palicka och Mikael Appelgren tillsammans med vänstersexan Jerry Tollbring, alla tre med succéartat EM-silver tidigare i år, samt niometerspelarna Kristian Bliznac och Kim Ekdahl du Rietz.

I Kiel finns Blågults högersexa Niclas Ekberg och niometersspelaren Lukas Nilsson som också var med och tog silver i Kroatien i januari.

Annons

"Maktkamp"

Lördag 24 mars så har svensklagen schemalagts att spela det första åttondelsfinalmötet av två borta mot polska Kielce respektive Pick Szeged i Champions League - och samtidigt mötas i Bundesliga.

EHF basar över Europacupspelet och Bundesliga över den tyska proffsligan. Sedan en tid tillbaka har parterna befunnit sig i en infekterad konflikt.

””

Skickar reservlag

Handbollskanalen skrev redan under torsdagen om konflikten där EHF ställt följande ultimatum till Kiel och Rhein-Neckar Löwen: "ge upp er hemmafördel (i CL) eller spela två matcher samma dag".

Kiel har valt att ge upp sin hemmaplansfördel mot Pick Szeged medan Rhein-Neckar Löwen kommer att skickar ett reservbetonat lag till den första CL-åttondelen mot Kielce i Polen.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons