Annons
Nyheter

Svenskt VM-silver: "Vi ska vara stolta"

Massor av rödvita flaggor vajade, tutorna ljöd och publiken jublade. Polen vann lag-VM i speedway - inför en fanatisk hemmapublik. - De var något nummer för stort, säger Sveriges silverkapten Fredrik Lindgren. För två år sedan tog Sverige ett speedwayguld i lag-VM.(TT)
Publicerad 8 juli 2017

För två år sedan tog Sverige ett speedwayguld i lag-VM.

I fjol blev det brons och i år silver.

Annons

Det stod klart efter att polacken Maciej Janowski kört hem det 18:e heatet hemma på Alfred Smoczyk-stadion i Leszno.

””

Polen var ju favoriter till segern. Och guld, för andra året i rad, blev det också.

Åtta poäng före

De vann på 50 poäng - åtta före de svenska förarna Fredrik Lindgren, Antonio Lindbäck, Andreas Jonsson och Linus Sundström.

Patryk Dudek, Maciej Janowski, Piotr Pawlicki och Bartosz Zmarzlik - alla bland topp 10 i den individuella VM-tabellen - var den unga kvartetten som fixade guldet. De var väldigt jämna och körde in mellan 10 och 14 poäng var

Efteråt var en euforisk Maciej Janowski snabb med att tacka hemmafansen.

””

Bakom tätduon var det väldigt långt ner till bronsmedaljören Ryssland, som bara samlade ihop 18 poäng. Storbritannien hade tre färre.

Lindbäck bäst

Antonio Lindbäck var bäste svensk den här sommarkvällen i Polen.

Den nyblivne SM-vinnaren är i storform, vann fem av sex heat och plockade 20 poäng. Fredrik Lindgren var näst bäst på elva.

Annons

Andreas Jonsson hade det tyngre. Han var inte först i mål i något av sina fem heat och tog endast sju poäng. Linus Sundström hade fyra poäng totalt.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons