Annons
Nyheter

Sverige föll mot Schweiz

Ett konstmål av Lotta Schelin räckte inte. Sverige föll med 1-3 i träningslandskampen mot Schweiz, och visade att det finns mycket att jobba på inför sommarens fotbolls-VM. Eskilstuna bjöd på arketypiskt aprilväder påskdagen till ära.(TT)
Publicerad 5 april 2015
Ett konstmål av Lotta Schelin räckte inte. Sverige föll med 1-3 i träningslandskampen mot Schweiz, och visade att det finns mycket att jobba på inför sommarens fotbolls-VM. Eskilstuna bjöd på arketypiskt aprilväder påskdagen till ära. Regnmoln kom och g
Ett konstmål av Lotta Schelin räckte inte. Sverige föll med 1-3 i träningslandskampen mot Schweiz, och visade att det finns mycket att jobba på inför sommarens fotbolls-VM. Eskilstuna bjöd på arketypiskt aprilväder påskdagen till ära. Regnmoln kom och g

Eskilstuna bjöd på arketypiskt aprilväder påskdagen till ära. Regnmoln kom och gick över arenan som vid tiden för matchstart faktiskt badade i solsken. Även om just det snabbt gick över och de 3 543 personerna på Tunavallen blev påminda om hur kallt och rått det faktiskt var.

När Sverige sparkade igång matchen hade man inte släppt in mål mot Schweiz sedan 1991. 37 minuter senare hade man gjort det två gånger om.

Annons

Svenska misstag

Trots att matchbilden var den förväntade med totalt svenskt spelövertag så var det schweiziskorna som fick bollen över mållinjen. Rosengårdsspelaren Ramona Bachmann utnyttjade först ett stillastående och virrigt svenskt försvarsagerande efter en frispark och knorrade ur snävt läge in 1-0 via Hedvig Lindahls bortre stolpe i den 23:e minuten.

Och i den 37:e vann Fabienne Humm en löpduell mot Charlotte Rohlin och kunde enkelt rulla in tvåan.

Förbundskaptenen Pia Sundhage har pratat om att hon vill använda de här sista landskamperna på hemmaplan till att sätta förvarsspelet. Mot Schweiz blev det väldigt tydligt att hon har en hel del kvar att fundera på. Fyrbackslinjen bestod av Elin Rubensson, Nilla Fischer, Rohlin och Lina Nilsson, och om det är den tänkta startuppställningen i VM måste de höja sig rejält.

De chanser schweiziskorna fick, fick de ofta till bjuds av Sverige. Ett felpass här, en tvekan där, och de kvicka rödvita spelarna var snabbt där och testade en stundom svajig Hedvig Lindahl, som hade svårt att tajma utrusningar och bedöma när hon skulle stå kvar på linjen.

Snyggt mål av Schelin

Likt vädret bjöd Lotta Schelin ändå publiken på en liten ljusglimt - Lyon-anfallarens reduceringsmål i den 60:e minuten var ett av hennes läckraste i landslagsdressen. Snyggt framspelad av Caroline Seger plockade Schelin ner bollen i steget på vänsterkanten, tog sig framåt och lobb-skruvade in bollen förbi Schweiz målvakt Stenia Michel.

Men det blev gästande Schweiz som fick den sista noteringen i målprotokollet. Vanessa Bernauer fick bollen i djupled och överlistade den svenska backlinjen i den 81:a minuten, varpå hon dunkade upp bollen stenhårt i nättaket bakom Lindahl.

Sverige har nu släppt in två mål eller fler i sju av de tio senaste matcherna. Nästa VM-test för det svenska laget sker i Stockholm på onsdag då man möter Danmark.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons